Sessies

 

Zakelijk:

Zwengel je organisatie, team of jezelf weer aan. Met nieuwe energie en een frisse blik verdergaan op dezelfde of een andere weg.

Start van elk marcom-project. Op onorthodoxe wijze op zoek naar identiteit, passende positionering en onderscheidende propositie. Wat is alles wat je nog niet kent van je organisatie wat je organisatie óók kan zijn. Een vis ziet alles behalve het water waarin hij zwemt.

Praktisch aan de slag met het gewenste effect van communicatie, vanuit vier invalshoeken en altijd op maat samengesteld.
1. Waarom is het handig te weten hoe communicatie (óók!) werkt.
2. Wat zijn de zes niveaus van communiceren waarvan je niet wist dat ze bestaan en dat dit óók communicatie is.
3. Hoe zet je je eigen (bedrijfs)communicatie in, om betere aansluiting en interactie te krijgen met klanten, prospects, collega’s.
4. Wat kan je met de kennis en inzichten die je met 1, 2 en 3 hebt opgedaan.
Het aantal dagdelen en het aantal deelnemers vanuit je organisatie(team) bepalen, samen met specifieke wensen, hoe het programma wordt samengesteld.

Suggesties voor een sessiethema: omgaan met feedback, cultuur, klantcontact.


Gezonde lef leidt tot nieuw besef. Heb lef en laat KLAAS! een dag los op je team. Een LEF-sessie is het alternatieve teamuitje waarbij de deelnemers meer verbinding krijgen met elkaar, het team en de organisatie. En wellicht ook meer met zichzelf. Op basis van een voorgesprek waarin onder andere doelstellingen worden besproken, stel ik een passend dagprogramma samen.

Particulier:

Individuele sessies, gezinssessies, sessies op afstand…

Zo liggen ze nog vredig in de wieg te kraaien, zo lopen ze mokkend door huis. Als ze ál thuis zijn en überhaupt iets willen zeggen. Ouders wankelen op hun voetstuk. Het voetstuk dat kinderen ooit vol liefde en loyaliteit in elkaar hebben gekleid en waaraan jij als ouder braaf aan hebt meegeboetseerd. Stop het wankelen en laat het weer sprankelen.

Hoe kan communicatie tussen ouders en pubers opeens zo’n gedoe worden? Hoeveel is er over van die liefde en loyaliteit? Antwoord vraag 1 is niet interessant. Kijken wat nodig is om het te verbeteren wel. Antwoord vraag 2: vast meer dan je denkt.

Wil jij verandering in hoe jullie als gezin met elkaar praten? Ziet ‘de rest’ het ook zitten om iets aan de onderlinge communicatie te doen? Misschien is dit dan iets voor jullie:  KrachtTaal vs. TaalKracht.

KrachtTaal vs.TaalKracht omvat vier avondsessies van twee uren gezins-coaching op bij je thuis. Niet problemen ‘analyzeuren’ maar lekker praktisch aan de slag. TV uit, mobieltjes op stil, zintuigen aan. Of is Netflix toch aantrekkelijker?

De sessies zijn licht en plezierig, maar vergis je niet: ze gaan wel degelijk ergens over. We doen passende communicatieoefeningen en dat levert zinvolle gesprekken, prettiger gedrag en afspraken op die voor alle gezinsleden werken.

Ik kan er veel over vertellen en dat doe ik graag in een persoonlijk gesprek. Dan kan ik aansluiten op wat in jullie geval een mogelijke aanpak zou zijn. Mail me als je vrijblijvend wilt kennis


Een paar jaar geleden liep ik op een vroege zomerochtend met mijn hond Morris, net puppy-af, langs het water van de Prinsentuin in Leeuwarden. De warmte die de dag snel zou overmeesteren hield zich vooralsnog even schuil in een dichte mist. Aangemeerde zeilboten en kruisers ademden rustig op het lichte gekabbel van het water. Plots begon mijn hond te blaffen. In de verte zag hij een klein, donkere gestalte; onbeweeglijk op het gras. De zwarte contouren kende hij nergens van en had de gestalte daar nog niet eerder had gezien. Dat moest dus wel gevaar betekenen!

Morris was duidelijk onder de indruk en wilde niet verder. Maar ja, dat moesten we wel. Hij trok de riem strak terwijl hij naar achteren liep, Het liefst liep hij met een grote boog om de onheilspellende gedaante heen en toch ging hij er op af; heel voorzichtig. Ik gaf hem de tijd die hij nodig had om het zelf te ontdekken en langzaam kwamen we dichterbij.

Opeens ontspande Morris; de riem hing weer losjes tussen hem en mij. Mijn hond had het gevaar onderkend en  ontmaskerd. Eenmaal tegemoet getreden bleek het gevaar een stuk minder gevaarlijk. De zwarte schim was een slordig achter gelaten barbecue; door bootjesmensen vermoedelijk. Morris was bang en ging het onbekende wel aan. Op zijn eigen tijd en tempo.

Breken met een oud gedragspatroon, hoe klein de verandering ook is, kan een enorm effect hebben. Als het de juiste verandering op het juiste moment is. Opeens zie je hoe je het óók kunt zien. Opeens klinken in iemands woorden, die je ooit pijnlijk vond, juist de onzekerheid van de ander door en snap je dat die woorden jou niet kunnen veranderen. (Dat doe je zelf!) Opeens kun je een naar gevoel loskoppelen van een oude gebeurtenis en kun je de lichtheid weer voelen.

Ben je toe om zelf dat ‘Opeens’- effect te ervaren, dan is persoonlijke coaching vast wel iets voor jou. Ik kan je in een paar sessies ondersteunen en verder helpen. Jij geeft aan wat er bij jou speelt; wat je graag wilt of waar je vanaf wilt. Af en toe wat persoonlijke coaching biedt je een ander, beter perspectief in je leven!


Een Space-and-Time sessie (SAT-sessie)coaching-sessie op afstand in een afgesproken tijdsframe waarbij ik ‘incheck’ op jou en hetgeen bij je speelt. De fysieke afstand schept voor veel mensen ook een mentale ruimte die nog ruimer is dan in een coaching-sessie waarbij we face-to-face‘ werken.

In het afgesproken tijdsframe kun je tijd voor jezelf nemen of gewoon verder gaan met dat waar je mee bezig was. Ik maak een verslag van de sessie waarin ik de essentie van het proces en mijn bevindingen en waarnemingen zoals bijvoorbeeld lichaamssensaties en beelden met je deel. Natuurlijk kun je me hierop feedback sturen en eventuele vragen stellen.