Meer oog- opslagen

It takes three generations to create a gentlemen. Een nieuwe koers of cultuurverandering gebeurt niet van de ene op de andere dag. Ook laat dit zich niet afdwingen. Enkelen lopen voor de troepen uit, de meesten bij voldoende duidelijkheid (lees: veiligheid!) en ’n handjevol zetten bij voorbaat de hakken al in het zand. Mitsen en maren hebben altijd een diepere reden. Deze reden achterhalen, erkennen, er mee werken en te transformeren tot iets constructiefs, vind ik inspirerend. Ik kan je wel wat cases geven.

Je team of medewerkers liefdevol opschudden? Kijk onder ‘sessies’. Een feest van eye-openers en handvatten voor meer daadkracht.

Daarnaast coach ik mensen ook privé, ter ondersteuning om iets te bereiken, ergens makkelijker mee om te kunnen gaan of ergens van af te komen.

Heb je pubers thuis? TaalKracht aan huis vind je dan mogelijk interessant: hoe blijf je in contact met je opgroeiende kinderen…

Zoals ik ben, werk ik ook: eerlijk, open, creatief en altijd met respect.

Nog iets over identiteit en creatie en coaching

Mijn uitgangspunt: niet ‘wát je doet en hóé je doet’ maar vooral ‘wie je bent’ maakt je speciaal. Of je nu een organisatie bent of gewoon ‘jij’. Karakter bepaalt de ware identiteit.

Dus start ik bij communicatieprojecten op het niveau van identiteit, bij de corporate beleving van een organisatie. Vandaar identity coaching en creatie. Ik hou van pure, ongezoete communicatie die lang houdbaar is. Het internettijdperk vraagt openheid; zo niet dan word je vroeg of laat genadeloos gestraft.

Voor mij zijn missie, visie, gedrevenheid, daadkracht, uitstraling en succes onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vind ik de combinatie van identiteit, communicatie, creativiteit en coaching zoals ik dit aanbied, logisch. Volg je me nog? Mooi, dan stel ik mezelf even voor.

Meer Klaas…

Ik ben Klaas van Leggelo. Ik leef aan de relativerende kant van de 50 en merk hoe ik door de jaren heen veranderd ben en nog steeds verander. Ik heb als docent tekenen en gezondheidskunde voor de klas gestaan, kunstgeschiedenis gestudeerd, bij reclamebureaus gewerkt als conceptdenker en copywriter.

Sinds 2003 heb ik mijn bedrijf KLAAS! en werk ik zelfstandig voor opdrachtgevers, vooral in het onderwijs en in de zorg. Interne en externe communicatie vanuit een marketingstrategie. Ik blijf ontdekken, kiezen, vallen, weerstand overwinnen, opstaan en vooral: nieuwsgierig.

De laatste tien jaren ben steeds meer ‘naar binnen gegaan’. Wat ooit begon met een voorliefde voor interne communicatie heeft zich bij mij, via tal van trainingen, ontwikkeld tot een holistische, body-based en creatieve manier van werken met mensen.

Simpel gezegd: ik help organisaties en individuen om dat naar buiten te brengen wat van binnen zit en naar buiten wil maar soms ‘vast’ zit. De traumatrainingen die ik heb gevolgd en inmiddels al weer een tijdje  assisteer, bieden hierbij een waardevolle aanvulling. Want de overeenkomsten tussen een trauma bij een individuen en een trauma bij een organisatie (ja dan kan ook!) zijn groter dan je misschien zou denken.

Ik blijf veranderen en word daardoor steeds meer wie ik ben. Als ondernemer, als man, als vader van mijn inmiddels volwassen dochters Emma en Juul, als man van mijn partner Andrea, als baasje van Morris, als schrijver, beeldenmaker, muziekmaker, bakgek, zwemmer, fietser.

In mezelf herken ik ook nog steeds de Klaas van acht of tien jaar oud. En ik aan het werk dan struint dat creatieve, oprecht nieuwsgierige kereltje altijd rond. Ik ken ‘m goed. Vaak doet hij de mooiste ontdekkingen, daarom mag hij blijven.