Coaching

 

Coaching: zowel privé als zakelijk

Zakelijk

Iedereen kan zelf veel doen om de eigen communicatie te verbeteren. Wie blinde vlekken inruilt voor eye-openers is al over de helft. Om blinde vlekken te zien, heb je iemand anders nodig. Een betrokken buitenstaander die observeert, zeven zintuigen inzet en weet hoe de weg naar duurzame verbetering kan lopen.

Ik zie blinde vlekken, maak ze bespreekbaar en ga er met teams of individuele medewerkers mee aan de slag Spiegelen, sparren, ervaren, uitleggen, oefenen, nabespreken. Mijn zakelijk-coachende aanpak is positief, creatief en oplossingsgericht waarbij het ervaringsproces het belangrijkst is.

Business coaching is een aanrader als je een eigen zaak hebt of net begint. Want zakelijke en persoonlijke ontwikkeling raken makkelijk met elkaar vervlochten. Een paar sessies helpen je om dingen te ontwarren, prioriteiten te stellen en in contact te komen of te blijven met je drijfveren. Ik word altijd erg blij van deze sessies. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt, want je bent altijd meer dan je denkt dat je bent.

Coaching en training van teams en individuele medewerkers is mogelijk vanuit een specifiek probleem of thema. Bijvoorbeeld betere samenwerking of klantcontact. De winst van coaching is altijd dubbel: zowel op professioneel als op persoonlijk vlak vindt verandering plaats.

Privé

Hoe beter je in je vel zit, hoe lekkerder je leven gaat. Dat herken je vast. Maar soms is er iets waar je langer mee blijft zitten dan je lief is. Een probleem of een verlangen bijvoorbeeld. Herken je dat langende gevoel en wil je daar iets mee doen? Welkom.

Ik werk graag met kleine, creatieve ervaringsoefeningen, waardoor je inzicht krijgt in hetgeen feitelijk bij jou gebeurt. Zo wordt het makkelijker om daar zelf steeds meer invloed op te hebben en, heel belangrijk, te ontdekken dat je keuzes hebt die je voorheen niet had.

Af en toe coaching… waarom blijkt dat zo motiverend, en niet alleen in sport? Ik kan je genoeg redenen geven en ik ben vooral benieuwd naar jouw verhaal. ‘Achteraf gezien had ik eerder aan de bel moeten trekken’, hoor je vaak. Klopt: hoe eerder je er bij bent, hoe eerder je weer beter in je vel zit. Met coaching merk je snel verandering en je omgeving vaak ook.