MET DE S VAN SMAKEN MOGEN VERSCHILLEN

Sevenwolden heeft een goed verhaal richting leerlingen en ouders/verzorgers. Het onderwijs van de scholengroep in Heerenveen, Grou en Joure sluit meer dan ooit aan bij hoe de leerling zijn of haar plek kan vinden in een voortdurend veranderende wereld. Wat verwachten vervolgopleidingen, werkgevers en maatschappij van jou als leerling? En: wat mag je als leerling verwachten van je school en je docenten; van je schooljaren?

Ik heb iets met Sevenwolden. Ooit, toen het nog RSG Heerenveen heette, heb ik er les gehad, later heb ik er lesgegeven als docent tekenen en sinds een aantal jaren ben ik als creatief strateeg betrokken bij de interne en externe communicatie van de scholengroep.

Sevenwolden heeft mij ook gevraagd hun onderwijsontwikkelingen te vertalen in nieuwe communicatie. Dat moest groots aangepakt, want na meer dan 20 jaar riepen ook het logo en de uitstraling om vernieuwing. Ik ben blij met de nieuwe thematiek ‘zelfbewust en wereldwijs’ en met de nieuwe huisstijl die is gebaseerd op de psychosociale ontwikkelingen die je als 12-18-jarige doormaakt. Met 7x de S van smaken mogen verschillen.

Het geeft me een voldaan gevoel nu dit traject is afgerond; het nieuwe verhaal van Sevenwolden staat als een huis. De site is online, de huisstijl is geïmplementeerd en de ontwikkelde communicatiethematiek, die intern de lat weer ietsje hoger legt en extern een duidelijke belofte doet, gaat z’n weg vinden in de regio. Zelfbewust en wereldwijs.