Help! M’n puber snapt me niet meer! (Shit! M’n ouders doen weer moeilijk!)

Zo liggen ze nog vredig in de wieg te kraaien, zo lopen ze mokkend door huis. Als ze ál thuis zijn en überhaupt iets willen zeggen. Ouders wankelen op hun voetstuk. Het voetstuk dat kinderen ooit vol liefde en loyaliteit in elkaar hebben gekleid en waaraan jij als ouder braaf aan hebt meegeboetseerd. Stop het wankelen en laat het weer sprankelen.

Hoe kan communicatie tussen ouders en pubers opeens zo’n gedoe worden? Hoeveel is er over van die liefde en loyaliteit? Antwoord vraag 1 is niet interessant. Kijken wat nodig is om het te verbeteren wel. Antwoord vraag 2: vast meer dan je denkt.

Wil jij verandering in hoe jullie als gezin met elkaar praten? Ziet ‘de rest’ het ook zitten om iets aan de onderlinge communicatie te doen? Misschien is dit dan iets voor jullie:  KrachtTaal vs. TaalKracht.

KrachtTaal vs.TaalKracht omvat vier avondsessies van twee uren gezins-coaching op bij je thuis. Niet problemen ‘analyzeuren’ maar lekker praktisch aan de slag. TV uit, mobieltjes op stil, zintuigen aan. Of is Netflix toch aantrekkelijker?

De sessies zijn licht en plezierig, maar vergis je niet: ze gaan wel degelijk ergens over. We doen passende communicatieoefeningen en dat levert zinvolle gesprekken, prettiger gedrag en afspraken op die voor alle gezinsleden werken.

Ik kan er veel over vertellen en dat doe ik graag in een persoonlijk gesprek. Dan kan ik aansluiten op wat in jullie geval een mogelijke aanpak zou zijn. Mail me als je vrijblijvend wilt kennismaken.