Zig-zag

Een gloednieuwe folderlijn voor NTI NLP. Meer dan 20 trainingen, elk samengevat op 21×21 cm mooi papier waarop je via een metaforisch beeld en een beknopt, uitnodigend verhaal de essentie van de training tot je kunt nemen. Ik heb er met veel plezier en toewijding aan gewerkt en om het drukwerk nu in handen te hebben, geeft een voldaan gevoel. Voor mij klopt het aan alle kanten en dat heb ik links en rechts ook van anderen gehoord. De vormgeving heb ik met Ontwerpstudio Peper en Pekel opgepakt.

Op dit moment kun je de flyers nog niet downloaden vanaf de website van NTI NLP, omdat er ook een nieuwe site in de startblokken staat. Maar in de folderkast van het Limmense instituut stralen ze je fris en helder tegemoet. En als je dan goed kijkt, zie je dat elke flyer op de voorzijde een eigen zigzag-signatuur heeft, Geen flyer is gelijk. Precies wat we ook willen uitdragen: elke training, elke trainer, elke cursist heeft zijn of haar eigen unieke signatuur en unieke verhaal te vertellen.

Het is maar een piepklein plaatsje onder Alkmaar: Limmen. Maar ergens daar, midden in de weilanden, gebeuren dingen waarvan de wereld een beetje beter wordt. Mooie trainingen op het gebied persoonlijke ontwikkeling en professionalisering. NLP, Systemisch Werken, Holistic Awareness. Ik kom nu zo’n acht jaar bij NTI NLP, eerst als cursist, daarna ook als assistent-trainer en als creatief strateeg /ideeënbedenker /helpende hand voor de marketingstrategie en communicatie.

Als er één ding is wat ik in Limmen heb ervaren, dan is het ‘verandering’. We zijn voortdurend in verandering en jezelf willen ontwikkelen is een natuurlijke beweging. Of, zoals je het ook kunt stellen: jezelf in alle facetten niet nog beter willen leren kennen, is een tegennatuurlijke beweging. (…en in mijn optiek een ongezonde beweging, alsof je leeft met de rem erop, of slechts één octaaf van een grand piano gebruikt, maar dat terzijde…) Hoe je verandering tegemoet treedt, bepaalt volgens mij hoe je makkelijk en zuiver je jouw leven kunt leven. Laat je het toe? Neem je je verantwoordelijkheid hierin? Blijf je te midden van alle zigzag-veranderingen vertrouwen (of leer je te vertrouwen) op dat wat je diep van binnen ervaart als je ‘ware ik’ (bij gebrek aan een beter woord)? Nou ja, gewoon wat vragen, waar je voor jezelf misschien een antwoord op wilt vinden. Of niet, ook goed!

Wat heeft dat nou met deze nieuwe folderlijn te maken? Nou, pak een paar flyers uit de kast en lees de verhalen maar, dan valt ’t wel op z’n plek. Welke training ik je zou aanraden? Dat hangt er maar net van af waar je op dit moment in je leven aan toe bent. Ik verheug me er in ieder geval op dat ik in november Self-Connection en Toxic Shame vs. Healthy Shame weer ga assisteren…